Taal

Retourneren en ruilen

Hoe kan ik een artikel retourneren? 

Mocht je niet tevreden zijn met (een deel van) uw aankoop, dan heb je het recht de artikelen binnen dertig (30) dagen aan State of Art Webshop te retourneren. De artikelen van je retourzending ontvangen wij graag, indien redelijkerwijs mogelijk, in een zo oorspronkelijk mogelijke staat, onbeschadigd, ongebruikt en voorzien van kaartjes retour. Je mag het artikel uiteraard wel uit de verpakking halen om het te bekijken en te passen.

Je dient tijdens de bedenktijd voorzichtig met de toegezonden artikelen om te gaan. Je hebt het recht om de artikelen te beoordelen en te proberen zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Zolang je nog niet besloten hebt het artikel te behouden, mag je het niet gebruiken. Wanneer je het artikel voor meer hebt gebruikt dan nodig is om te beoordelen of je het daadwerkelijk wilt behouden, ben je aansprakelijk voor de waardevermindering. Wij hebben het recht op een vergoeding wanneer je het artikel gebruikt retourneert.

Bij elke levering ontvang je een orderbevestiging en een retourformulier. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om alleen het retourformulier mee te sturen.

Je kunt ook per e-mail/post aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht, of door het invullen van het herroepingsformulier. Je bent echter niet verplicht het herroepingsformulier te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.

Herroepen

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. 

Voor bestellingen die in meerdere delen worden verstuurd gelden andere voorwaarden. Het herroepingstermijn verstrijkt hier 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.  

Je kunt ook het modelformulier voor herroeping van Thuiswinkel.org gebruiken. Klik om dit formulier te downloaden op deze link: https://www.thuiswinkel.org/data/uploads/reglementen/Modelformulier_voor_herroeping.docx

Gratis retour sturen (UPS)

ONLINE AANMELDEN: Selecteer binnen 30 dagen nadat je je bestelling hebt ontvangen de artikelen die je wilt retourneren en kies de gewenste retourmethode. Je kunt het pakket afgeven bij een UPS Access Point, hiervoor dien je zelf het retourlabel uit te printen. Het aanmelden van je retourzending kun je doen via deze link.

INPAKKEN: Pak je artikel(en) in de doos en plak het retourlabel op het pakket in het geval je ervoor hebt gekozen om het pakket zelf af te geven bij een UPS Access Point. Vergeet niet om het oude verzendlabel te verwijderen of het nieuwe retourlabel hier overheen te plakken.

VERSTUREN: Breng je pakket naar een UPS Access Point bij jou in de buurt. Klik hier om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.

TERUGBETALING: Zodra wij je retourzending hebben ontvangen, wordt het aankoopbedrag aan je gecrediteerd. Indien je de artikelen nog niet hebt betaald, wordt het bedrag op uw openstaande rekening in mindering gebracht.

Retour versturen buiten Nederland

Indien je buiten Nederland woont, dan kun je dezelfde stappen van het retourproces volgen, echter komen de kosten voor het retourlabel voor eigen rekening. In de laatste stap van het retourproces kun je dit bedrag direct online afrekenen. Dit geldt overigens niet voor Nederland, Duitsland en Luxemburg.

Hoe kan ik een artikel ruilen?

Artikelen kun je ruilen door de te vervangen artikel(en) te retourneren en vervolgens gelijk een nieuwe bestelling te plaatsten op onze webshop. Zo zie je gelijk of het artikel nog beschikbaar is.

Als je een nieuwe bestelling plaatst om je verkeerde artikel(en) te vervangen, houdt je er dan rekening mee dat je de nieuwe bestelling ook vooraf dient te betalen of nog een tweede rekening ontvangt.

Wij kunnen helaas vanwege technische redenen de bestellingen niet met elkaar verrekenen.

Je kunt helaas NIET via het retourformulier een vervangend artikel aanvragen. Helaas kunnen wij vanwege technische redenen ook GEEN artikelen voor je vervangen of verrekenen.

Wanneer krijg ik mijn geld teruggestort?

Wanneer wij je retourzending hebben verwerkt, sturen wij je een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail ontvang je dezelfde dag of de dag na het ontvangen van jouw retourzending. Je betalingsverplichting op de geretourneerde artikelen komt dan te vervallen. Als je al betaald hebt, dan betalen wij je zo spoedig mogelijk, binnen enkele werkdagen terug.

Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald.

Wat zijn de kosten voor retourneren?

Retourneren vanuit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland is gratis wanneer je gebruikt maakt van ons online retour portal, zoals staat aangegeven op deze pagina en op het retourformulier. Voor overige landen komen de kosten voor eigen rekening, deze vindt je terug bij het aanmelden van je retour.

Jullie hebben het verkeerde bedrag aan mij vergoed

Helaas zijn fouten niet altijd te voorkomen. Als je denkt dat je het verkeerde bedrag hebt teruggekregen, neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice via contact@stateofart.com.

Naar boven