Taal

Ons sustainability statement

 

Clothing should fit well, represent your character, but above all, maintain its quality. All our clothing items have their own journey. From design, to production, to transport, right up until the moment you wear it for the first time. As small improvements can cause impactful changes, we believe that today’s ecological footprint defines the quality of life for tomorrow.

This is reflected in our effort to reduce our footprint. It’s part of our daily business. We strive for transparency in our supply chain and are honest to everyone involved in the process. Comfort and pleasure, not only for our clients, but for all people connected to our brand. It’s what we call: Responsible. Together. 

Samen voor een betere wereld

 

Kwalitatief, eerlijk en betrouwbaar

We streven naar een productieproces met respect voor mens en milieu. State of Art heeft een rijke geschiedenis op het gebied van kwaliteit, design en productie, die teruggaat tot 1936. Vanuit de Albert Westerman Breimodefabriek, in de jaren '80 en '90 één van de meest moderne breimodefabrieken van Europa, is in 1987 het merk State of Art ontstaan. Sinds de oprichting van het merk werken wij met zorgvuldig gekozen partners in de toeleveringsketen die onze waarden delen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij State of Art altijd voorop. De langdurige partnership relaties met onze leveranciers garanderen de kwaliteit en duurzaamheid van onze collecties, maar ook de sociale en ecologische omstandigheden bij deze faciliteiten. We streven ernaar om het gebruik van duurzame materialen verhogen en daarnaast transparantie in de gehele keten te creëren.

 

En zo doen we dat!

 

 

GOTS | Van katoenveld tot eindproduct

GOTS staat voor 'Global Organic Textile Standard' en wordt erkend als 's werelds toonaangevende duurzame standaard voor textiel dat van biologische vezels gemaakt is. Bovendien stelt het hoge sociale en ecologische criteria aan de hele toeleveringsketen: van het katoenveld tot het eindproduct.

 

 

 

Loop.a life x State of Art | Volledig gerecycled en circulair

In een unieke samenwerking tussen Loop.a life en State of Art is een circulaire collectie ontwikkeld. Deze items zijn gemaakt van in Nederland ingezameld 'post consumer' textiel: van afgedankte kleding die in kledingbakken op straat staan. Een unicum!

 

GOTS | Van katoenveld tot het merk

GOTS wordt erkend als 's werelds toonaangevende duurzame standaard voor textiel dat van biologische vezels is gemaakt. Bovendien legt het hoge sociale en milieucriteria vast voor de hele toeleveringsketen: van het katoenveld tot de merken.

 

Loop. a life | Van afval tot garen

In een unieke samenwerking tussen Loop.a life en State of Art is een circulaire capsule collectie ontwikkeld. Deze items zijn gemaakt van post consumer afval, ingezameld in Nederland en teruggebracht tot garens.

Naar boven