Taal

Style. Evolved.

 

On the road between fleeting fashion and classic design, there’s a place where iconic styles live today’s look.

With on-trend detail and up-to-date materials. Outclassing empty hype with meaningful appeal.

A place of quality craftmanship, where comfort rides side-by-side with durable good looks. So you’re always perfectly turned out, through every changing season.

This place is State of Art.
Because we believe personal expression transcends time.

Wherever you’re heading, make sure your style statement comes with you.

State of Art
Style. Evolved.

Over ons

State of Art brengt sinds 1987 het beste uit verschillende tijdperken samen in collecties die door stijlbewuste mannen worden gewaardeerd.

Wij identificeren de iconische mode die ten grondslag ligt aan de hedendaagse look, voegen er originele, trendy details aan toe, en verbeteren het met behulp van de nieuwste kwaliteitsstoffen.

Het resultaat: hedendaagse, karakteristieke mode geworteld in geliefde voorgangers. Onderling op elkaar afgestemde collecties voor een complete moderne look. Elk seizoen.

Subtiel eigenwijs. Moeiteloos elegant en zelfverzekerd. 

This is the evolution of menswear.

     
     

Wie wij zijn

Ons team bestaat uit ontwerpers, ondernemers en onderzoekers die de leuke dingen in het leven waarderen. Wij zijn gevestigd in het oosten van Nederland, maar beïnvloed door verre reizen. Al zijn we altijd trouw gebleven aan onze roots als vakmensen uit een nuchtere regio, ver van de stadse mentaliteit verwijderd.

Wij bouwen voort op ons verleden, maar omarmen ook het heden en verweven onze verschillende passies in ons werk. We grijpen iedere kans om van het leven te genieten, zonder de belangrijke punten uit het oog te verliezen. En dat gevoel laten we ook in onze kleding tot uiting komen.

 

Onze missie

Ons doel is om u de karakteristieke, stijlvolle look die u zoekt te geven door een sublieme combinatie van tijdloze elegantie en actuele trends. Met ontwerpen op basis van gerespecteerde mode-iconen, maar dan net even anders.

Gemaakt van moderne stoffen en met de nieuwste technieken.

Altijd geworteld in kwaliteit en comfort en met oog voor detail.

 

Onze oorsprong

State of Art is in 1987 in Nederland opgericht en heeft een eigen verhaal. De stijlvolle, casual herenmode van vandaag is voortgekomen uit een heel ander bedrijf - een familiebedrijf dat in 1936 begon met de productie van gebreide babykleding. Het werd een succesvolle onderneming. Bijna ieder Nederlands kind dat voor 1980 is geboren heeft wel eens iets van ons gedragen!

Eind jaren '70 veranderde de vraag naar gebreide babykleertjes als gevolg van de toegenomen concurrentie, de introductie van nieuwe stoffen en het feit dat er minder baby's werden geboren.

Het productiebedrijf, nog steeds in handen van de oprichters, de familie Westerman, besloot zich op een oudere doelgroep te richten. De nieuwe productie bestond uit dames- en herentruien die onder drie verschillende merknamen op de markt werden gebracht.

Eén daarvan was State of Art.

Na een paar jaar werden de productieactiviteiten steeds meer vervangen door ontwerp- en verkoopactiviteiten. State of Art was nu zo succesvol geworden dat we besloten met de andere merken te stoppen. Door ons volledig op State of Art te richten, konden we het tot een volwaardig herenmodemerk ontwikkelen.

De eerste State of Art Store opende haar deuren in Nederland in 1994

Onze geschiedenis in beeld

     
     

 Responsible. Together. 

Ons sustainability statement

Clothing should fit well, represent your character, but above all, maintain its quality. All our clothing items have their own journey. From design, to production, to transport, right up until the moment you wear it for the first time. As small improvements can cause impactful changes, we believe that today’s ecological footprint defines the quality of life for tomorrow.

This is reflected in our effort to reduce our footprint. It’s part of our daily business. We strive for transparency in our supply chain and are honest to everyone involved in the process. Comfort and pleasure, not only for our clients, but for all people connected to our brand. It’s what we call: Responsible. Together. 

Ontdek ons duurzame label hier.

Van katoenveld tot product
Ontdek onze GOTS collectie
Volledig gerecycled en circulair
Ontdek onze samenwerking met Loop.a life

Onze liefde voor Classic Porsches

Toen State of Art in 1987 werd opgericht, had Albert Westerman junior de leiding. Op zijn tiende werd hij smoorverliefd op de Porsche 356 1500 S Cabrio. Dat was het begin van een passie die leidde tot een verzameling van meer dan 40 klassieke Porsches,  waaronder bijzondere exemplaren zoals de 550 Spyder en 718 RSK. 

Sportieve wagens zijn natuurlijk niet gemaakt om stil te staan. De hele collectie wordt dan ook volledig onderhouden door twee fulltime, gespecialiseerde Porsche monteurs. Zodat ze naar modeshows en fotoshoots kunnen worden gereden en aan rally's mee kunnen doen.

Net als onze kleding, staat de Porsche-verzameling van State of Art symbool voor vakmanschap, avontuur en tijdloze stijl.

Naar boven