Loop.a life x State of Art

In een unieke samenwerking tussen Loop.a life en State of Art is een circulaire collectie ontwikkeld. Het moment dat er afscheid wordt genomen van een kledingstuk, is de start van het circulaire productieproces van deze collectie.

Slechts 1% van de wereldwijde kledingproductie wordt gemaakt van gedragen kleding. De State of Art by Loop.a life collection behoort tot dit kleine percentage en is gemaakt van lokaal, in Nederland ingezamelde, afgedankte kleding. Samen met Loop.a life streven wij ernaar om meer 'post consumer' textiel te gebruiken voor nieuwe collecties.

 

 

 

Post consumer waste

De ingezamelde kleding wordt middels een speciale sorteermachine op kleur en materiaal gesorteerd. Vervolgens wordt de kleding 'opgeschoond' door het verwijderen van ritsen, knopen en labels. Middels machines wordt dit 'post consumer' materiaal teruggebracht tot de grondstof: de vezels. Vanuit deze vezels wordt er samen met industrieel afval (zoals gerecyclede PET-flessen) of duurzame lyocell een nieuw garen ontwikkeld, waarmee de items uit deze collectie gebreid zijn.

 

 

Kleuren zonder verf

Doordat de ingezamelde kleding op kleur gesorteerd wordt, vormt dit de kleur van het nieuwe artikel. Door het te mengen met andere kleur vezels, worden meerdere kleuren gemaakt. Hierdoor zijn er geen verfstoffen, chemicaliën en water bij de productie gebruikt. De items uit de State of Art by Loop.a life collection bestaan daarmee uit 100% duurzaam materiaal dat circulair, in een gesloten keten, geproduceerd is.

Ontdek hier meer over Loop.a life en het circulaire productieproces. 

 

 

Green Deals Circulair Textiel

Binnen de Green Deals Circulair Textiel, ontstaan vanuit de Amsterdam Economic Board, committeren verschillende partijen zich aan de ambitie om de komende vier jaar toe te werken naar een circulaire aanpak van textiel. State of Art is één van deze ondertekenaars. Wij, als onderdeel van de 'coalition of the willing', hebben de ambitie om in 2025 minimaal 10% lokaal ingezameld 'post consumer' textiel in onze collecties te verwerken.

Lees hier de volledige inhoud van de Green Deals Circulair Textiel.

 

Wieland Textiles - Een tweede leven voor kleding | Het sorteerproces


Responsible. Together.

Loop.a Life

 1. V-hals-trui-van-gerecycled-katoen---brique-uni
  V-hals trui van gerecycled katoen - brique uni
  Slechts 119,95
  Kies een optie...
  1. V-hals-trui-van-gerecycled-katoen---bladgroen-uni
   V-hals trui van gerecycled katoen - bladgroen uni
   Slechts 119,95
   Kies een optie...
   1. V-hals-trui-van-gerecycled-katoen---marine-uni
    V-hals trui van gerecycled katoen - marine uni
    Slechts 119,95
    Kies een optie...
    1. Uni-trui-van-gerecycled-katoen---kit-uni
     Uni trui van gerecycled katoen - kit uni
     Slechts 119,95
     Kies een optie...
     1. Vest-van-gerecycled-katoen---marine-uni
      Vest van gerecycled katoen - marine uni
      Slechts 139,95
      Kies een optie...
      1. Trui-van-gerecycled-katoen---donkerblauw-uni
       Trui van gerecycled katoen - donkerblauw uni
       Slechts 119,95
       Kies een optie...
       Naar boven