X
Kies uw land en taal
Ga verder
Menu Sluiten

State of Art is hoofdsponsor van granclassicgp Antwerpen 2014!

26 March 2014

Automobielgeschiedenis keert terug naar Antwerpen van 18 tot 20 juli 2014

De granclassicgp® Antwerpen brengt op 18, 19 en 20 juli 2014 een stukje automobielgeschiedenis terug naar Antwerpen. Antwerpen-Moskou-Antwerpen en de 1000km van Antwerpen doen niet langer bij iedereen een belletje rinkelen. En zo zijn er nog een pak meer vergeten races uit een tijdperk waar piloten nog gladiatoren waren en mekaniekers de NASA ingenieurs uit onze moderne tijd. 

75 jaar na de eerste, maar inmiddels uit het collectief geheugen verdwenen Groote Prys Antwerpen brengen we de mooiste vorm van motorsport terug naar de Scheldestad. Ooit streden stalen bolides met elkaar op de linkeroever. Op 18, 19 en 20 juli 2014 wordt de historische binnenstad van Antwerpen het decor van de eerste granclassicgp®. Als unieke classic car rally wordt Antwerpen twee dagen omgetoverd tot een echt openluchtmuseum met een wagenpark dat zelden van zo dichtbij te bezichtigen valt in de lage landen. Op zaterdag 19 juli doet de Grote Markt in al haar grandeur dienst als start en aankomst voor de Memorial Staepelaere®. Op zondag 20 juli worden de straten rondom het MAS omgebouwd tot circuit waar de vooroorlogse Formule 1 - sfeer terug tot leven komt. Trapgevels, pakhuizen en water omringen de granclassigp en zorgen voor de sfeer die deze wedstrijd zo uniek maakt. Een dubbelslag. De granclassicgp® Antwerpen is de re-enactment van de GP Antwerpen uit 1938 en 1939. Met de Memorial Staepelaere® wordt een generatie rallypiloten uit de jaren ’60 en ’70 geëerd. Dit resulteert in 60 jaar automobiel geschiedenis aan de startlijn.

U rijdt mee of komt kijken met heel de familie. De granclassicgp® Antwerpen is vooral een familiegebeuren, vol met geschiedenis, nostalgie en motorsport. Iedereen kan vanop de eerste rij en gratis genieten van dit rollend erfgoed. Met een ijsje in de hand of vanop een zonovergoten terras genieten van ronkende motoren en blinkende koetswerken. Of van achter het stuur met de chrono in de aanslag en omringd door massa’s toeschouwers. 3…2…1… GO.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website http://www.granclassicgp.com

Payment logo's   Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Fashioncheque