X
Kies uw land en taal
Ga verder
Menu Sluiten

State of Art Racing Driving Experience

11 June 2014

Terwijl op vliegveld Lelystad de helikopters ronkend af en aan vlogen onder een zinderend stralende hemel,  deed “former” tweevoudig LeMans winnaar en Dutch Racing Legend Gijs van Lennep zijn best om op inspirerende wijze en met veel gevoel voor humor aan zo’n dertigtal lucky winners van de State of Art Racing Driving Experience uit te leggen wat nu eigenlijk het verschil was tussen onderstuur en overstuur, grip en hoe een auto al driftend en slippend toch in controle te houden.

Skills die je natuurlijk niet leert bij het halen van je rijbewijs en situaties die je niet vaak hoopt tegen te komen op de A1…  
Winnaars die door het kopen van State of Art kleding eigenlijk dubbel plezier hadden; allereerst door het dragen van State of Art en vervolgens ook nog eens mee mogen doen met een uiterst selectieve happening op een testcircuit wat normaliter voor gewone stervelingen strikt verboden is.

Het nabij gelegen RDW testcentrum was door State of Art exclusief afgehuurd. Met zwetende handen nam menig man en een enkele vrouw achter het stuur plaats, om volgens Gijs van Lennep “de uiterste grenzen van je auto… en jezelf te leren kennen”.
 
Het werd een fantastische happening, waarbij op verschillende “natte” circuits, onder leiding van Gijs en zijn eigen team van instructeurs, de deelnemers getart werden hun grenzen en dat van hun eigen auto op te zoeken. Van een fonkelnieuwe Porsche tot een antieke Alfa tot een glanzende middenklasser inclusief kinderzitje;  een grotere variëteit van deelnemers was nauwelijks denkbaar en iedereen deed enthousiast mee. Waarbij de “oudjes’ het vanzelfsprekend moesten doen zonder al die nieuwerwetse elektronische hulpmiddelen als ABS en ESP. Van extreme remproeven tot  “slipping en slidend” proberen je grip terug te vinden.

Enerverend slotstuk was een waanzinnige  thrill-ride met oud-coureur Gijs van Lennep in de driver’s seat van een volbloed Porsche Cayenne GTS , die op de enige “oval-racetrack” van Nederland, met een duizelingwekkende snelheid bijna horizontaal tegen het komvormige asfalt geplakt leek. Schijn bedroog, want als inzittende voelde je de g-krachten en de middelpuntvliedende krachten behoorlijk! Terwijl je gezicht trillend een facelift beleefde klom de snelheidsmeter tot ruim boven de 220 km per uur!
 
Nadat iedereen hiervan bijgekomen was - alle gezichtsplooien weer op hun plaats- werd het event afgesloten met een hapje en een drankje. Na nog wat motiverende en vooral lovende woorden van Gijs van Lennep, keerde iedereen met meer zelfvertrouwen in het eigen stuurmanschap en de zojuist ontdekte drivers-skills huiswaarts na wat voor iedereen een onvergetelijke dag was geweest.

Driving Experience

Payment logo's   Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Fashioncheque