X
Kies uw land en taal
Ga verder
Menu Sluiten

State of Art presenteert: Autumn/Winter 2015 collectie

02 September 2015

State of Art reist de hele wereld over voor Inspiratie. Na Brazilië , Schotland en New Orléans zijn we nu aangekomen in het mooie robuuste Scandinavië. Om preciezer te zijn, wij zijn in Zweden.

We beginnen onze roadtrip zoals vele andere reizigers in de hoofdstad van Zweden. En het is ons direct duidelijk, hier voelen we ons thuis. De stad heet dan misschien wel Stockholm maar Stockhome zou een betere naam zijn.

Wanneer we de stad binnen rijden met onze Porsche 356 worden we overvallen door de sfeer die Stockholm biedt. De typische aangezichten van de huizen, het kenmerkende marktplein en de vele bruggen die de delen van de stad met elkaar verbinden springen er direct uit.

Eén van de vele bruggen trekt onze aandacht, we besluiten de Porsche te parkeren en de brug ter voet over te gaan. Vanaf deze locatie genieten we van een prachtig uitzicht over de stad. Wel waait een frisse bries door de stad die afkomstig is van het vele water wat er om ons heen is. De bries is goed te weerstaan met de gemakkelijke en warme jacks en truien uit de nieuwe najaarscollectie. Het knitwear van de truien varieert van stoer tot heel fijn. Prints zijn wederom van belang dit seizoen. Een mooi en gevarieerd aanbod is verkrijgbaar in tal van hemden. Nieuw is de ontwikkeling van print op fijn gebreide pullovers. Dessins zijn verfijnd en het kleur gebruik is decent. Materiaal en stof gebruik is een tweede aspect welke van belang is deze winter. Zowel in jassen als broeken maar ook in truien worden materialen met een “wool-look” ingezet. De artikelen krijgen hiermee een warme uitstraling maar maar blijven zeer licht en draagbaar.

Ook is het kleurgebruik in de Early Autumn collectie is geïnspireerd door onze roadtrip. In deze collectie is veel gebruik gemaakt van neutralen zoals beige, taupe en licht en donker-grijzen met als accent kleur een warme Brique/orange kleur. Naast deze neutralen blijft donkerblauw de belangrijkste kleur voor de Early Autumn collectie.

Nadat we de stad nog eens goed hebben bekeken besluiten we weer in onze Porsche te stappen en op zoek te gaan naar een ander typerend beeld van Zweden; de prachtige uitgestrekte natuur.

Benieuwd naar de collectie? Klik dan hier voor een overzicht van alle nieuwe artikelen.

Stockholm
 

 

Payment logo's   Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Fashioncheque