X
Kies uw land en taal
Ga verder
Menu Sluiten

50 jaar Porsche Targa Autoworld Brussel

28 August 2015

Het dak gaat eraf! Het is tijd voor een feestje; De Porsche Targa bestaat 50 jaar!

In 1965 werdt de eerste Porsche Targa getoond aan de pers / het publiek en men was laaiend enthousiast. De voordelen van open rijden werden gekoppeld aan het comfort van een gesloten auto. De Porsche werd vernoemd naar de legendarische stratenrace van Sicilië, de 'Targa Florio'.

Het 50 jarige bestaan van de Porsche Targa kunnen wij niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Dit wordt gevierd met een expositie bij Autoworld in Brussel. Hier staan van 5 september tot 1 november meerder exclusieve Porsches uit de State of Art Classic Porsche Collection die te maken hebben met Targa. Daarnaast komen er uit verschillende privé collecties nog meer Targa's te staan en zullen er vele bijzondere Porsche's te bezichtigen zijn. Van de eerste 911 Targa met een soft window tot de allernieuwste 911 Targa 4S die op heden in de Porsche showroom staat.

Targa State of Art


Zowel de Belgische Rijkswacht als de Nederlandse Rijkspolitie beschikten in de jaren ’70 over verscheidene Porsche Targa’s. Ook hiervan tonen wij twee varianten.

Met de hulp van de State of Art Classic Porsche Collection en enkele privé verzamelaars worden een 15-tal modellen in een speciaal ontworpen decor geplaatst met heel wat aandacht voor de bekende wegrace “Targa Florio” die plaatsvond op het Italiaanse eiland Sicilië tussen 1906 en 1977 en waarvan de naam Targa is afgeleid. Al met al is een bezoek aan de Autoworld te Brussel echt de moeite waard!

Voor meer informatie over Autoworld en de 50 jaar Porsche Targa expositie zie:
http://www.autoworld.be/expos-nl-29-50-years-of-porsche-tar…

Payment logo's   Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Fashioncheque