X
Kies uw land en taal
Ga verder
Menu Sluiten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

State of Art hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij zijn gericht op het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving, zowel in Nederland als in landen waaraan wij leveren. Wij werken al meer dan vijftien jaar nauw samen met onze leveranciers en onderaannemers om de kwaliteit en efficiëntie van onze werkomgeving te verbeteren. Daarbij zijn we ons ook terdege bewust van sociale aangelegenheden en milieukwesties.

Gedragscode

Met het oog op het behoud van onze werkwijze en de voortzetting van ons bedrijf heeft State of Art zijn eigen Gedragscode ontwikkeld. Deze Gedragscode omvat een aantal zaken die ervoor moeten zorgen dat onze leveranciers zich bewust zijn van Sociale Verantwoordelijkheid, Milieuverantwoordelijkheid, Gezondheidskwesties en Kwaliteitsmanagement. Enkele voorbeelden van deze aspecten die in de gedragscode zijn opgenomen:

  • Geen enkele leverancier zal betrokken zijn bij het dwingen van mensen tot arbeid of arbeid waarbij sprake is van lichamelijk of geestelijk misbruik of enige vorm van straf ( ILO-Conventies 29 en 105).
  • Leveranciers dienen ervoor te zorgen dat het wettelijke maximum van het aantal normale werkuren of overuren volgens lokale wetgeving niet wordt overschreden. Overwerk is vrijwillig en bedraagt niet meer dan twaalf uur per week.
  • Leveranciers moeten een veilige werkomgeving bieden, vrij van milieuvervuiling en met een positieve sociale sfeer voor alle betrokken partijen.

De Gedragscode vereist volledige medewerking van onze leveranciers en geeft ons inzicht in de mate waarin zij aandacht besteden aan sociale kwesties, een milieuvriendelijke werkwijze en kwaliteitsmanagement. Door het gebruik van de Gedragscode en het bezoeken van onze leveranciers blijven wij op de hoogte van hun werkwijze. Door onze leveranciers ten minste eenmaal per jaar te bezoeken, kunnen we toezien op de implementatie van onze gedragscode door onze leveranciers.

Lees hier de volledige gedragscode van State of Art

Auditrapporten

State of Art verzamelt, controleert en archiveert de MVO-auditrapporten van al haar leveranciers (bijvoorbeeld BSCI, WRAP, ISO 9001, ISO 14001, etc.). Bovendien zijn onze leveranciers verplicht ons de meest recente Auditrapporten te sturen zodra een nieuw Auditrapport is gepubliceerd.

Productielanden

State of Art controleert nauwlettend al haar leveranciers. Onze leveranciers zijn gevestigd in Turkije (4), Griekenland (1), Italië (1), Peru (1), China (5), Bangladesh (1) en Vietnam (2). We werken al meer dan vijftien jaar nauw samen met deze leveranciers. State of Art verzamelt de Auditrapporten van deze leveranciers, evenals certificaten van bijvoorbeeld de Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP).

State of Art werkt o.a. al meer dan 20 jaar samen met Franky and Ricky S.A. in Peru. Franky and Ricky S.A. heeft deelgenomen aan het Social Innovation traject van Solidaridad en zijn ISO 9001, SA 8000 en BASC gecertificeerd.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid maken we goede vorderingen. Onze State of Art Inspiration Store in Rotterdam (Nederland) is al volledig uitgerust met Philips LED-verlichting. Dit vermindert de C02 -uitstoot, is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld fluorescerend licht en verbruikt minder energie. We zijn van plan om in de toekomst in meer State of Art Stores LED-verlichting te introduceren, evenals in ons hoofdkantoor. Het dak van het State of Art hoofdkantoor in Lichtenvoorde beschikt tevens over 221 zonnepanelen. Ons doel is om binnen vijf jaar volledig CO2- neutraal te zijn.

Logistiek en distributie

Onze logistieke partner, DHL, is Exel Supply Chain ISO 14001 gecertificeerd, hetgeen waarborgt dat dit bedrijf een milieubewust beleid voert. DHL is vijf jaar geleden ook gestart met haar ‘GoGreen- programma’ en was daarmee het eerste logistieke bedrijf in de wereld dat een meetbare doelstelling voor klimaatbescherming opstelde. DHL heeft 8500 klimaatvriendelijke voertuigen die hybride en elektrisch zijn en/of op gas rijden in plaats van op benzine of diesel.

Printen

Al onze gedrukte communicatie (brochures, reclameopschriften, etc.) wordt gemaakt van Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd materiaal. Onze drukkerij is volledig klimaatneutraal.

Toners en Cartridges

Lege toners en cartridges van onze printers en kopieerapparaten worden op verantwoorde wijze afgevoerd.

Grondstoffen

Meer dan 25 procent van de door State of Art gebruikte materialen zijn grondstoffen met een duidelijke voorkeur voor milieuvriendelijke materialen, bijvoorbeeld pallets van IPPC (International Plant Protection Convention), gerecycled karton en PVC-vrij plastic.

Leerlooien

De exploitant van onze leerlooierij, Donders BV, maakt gebruik van drie milieuvriendelijke methoden:

  • Chroomlooiing: het oxideren van het chroom (van Cr3 naar Cr6) wordt voorkomen.
  • Plantaardig looien: bij het looien worden alleen natuurlijke stoffen gebruikt.
  • Synthetisch looien: laag waterverbruik en geen problemen met chroom.
REACH

De leveranciers en onderleveranciers van State of Art werken volgens de eisen van de Lijst van aan beperkingen onderhevige stoffen (volgens de REACH-verordening van de Europese Unie (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking van chemische stoffen), Doc.nr. 01-20041-en) in zijn respectievelijk geldige versie. Bovendien dienen de leveranciers en onderleveranciers van State of Art ook te voldoen aan de aanbevelingen voor de Lijst van aan beperkingen onderhevige stoffen van MODINT (Nederlandse Brancheorganisatie voor kleding en textiel) in de respectievelijk geldige versie.

Bekijk hier de lijst van beperkingen onderhevige stoffen van MODINT

Goede Waar Award 2008

In 2008 heeft State of Art de Goede Waar Award gewonnen voor het meest duurzame linnen. Deze award werd uitgereikt als onderdeel van het project Kledingchecker, dat georganiseerd is door de Vereniging van consumenten Goede Waar & Co in samenwerking met Modint. Een link van de eindrapportage van dit project vindt u via deze link.

Payment logo's   Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Payment logo's Fashioncheque