over
State of Art

ONS LEVENSVERHAAL

Grote (pagina) titel

Dit is de introtekst van deze pagina. Een (korte) eerste alinea. In Lichtenvoorde is in 2012 het nieuwe hoofdkantoor van State of Art geopend. Na een ingrijpende verbouwing is het hoofdkwartier ruim 10.000 m2 groot geworden, een plek waar alles samenkomt. De rijke historie van de familie Westerman, die op exact dezelfde plek in 1936 startte met een breiatelier, is het fundament voor het nieuwe State of Art hoofdkantoor.

Medium (hoofdstuk) titel

Het hoofdkantoor doet dienst als showroom voor de nieuwe kledingcollecties van State of Art. Hier worden tijdens een uitgebreide rondleiding inkopers en retailers die nieuwste modellen getoond. De vele klassieke Porsches vormen een fantastisch decor. Bezoekers spreken steevast van een indrukwekkende ervaring die het merk State of Art nog meer lading geeft.

Kleine (alinea) titel

Alles komt in dit pand samen. Ook het stylingteam, dat op de eerste verdieping een plek heeft, creëert in dit pand de nieuwe collecties. De wisselwerking tussen styling, klassieke Porsches en monteurs zorgt voor bezieling in het creatieve proces. Zo kan in de collecties van State of Art zomaar de vorm van een Porsche terugkomen, teksten van historische raceposters, belangrijke data uit het verleden of citaten van racelegendes. De inspirerende omgeving biedt de ontwerpers veel invalshoeken.

 1. Polo-jersey-à-manches-courtes
  Polo jersey à manches courtes
  À partir de 79,95
  Choisissez une option...
  1. Chemise-à-imprimé-bouteille
   Chemise à imprimé bouteille
   À partir de 79,95
   Choisissez une option...
   1. Business-sac-à-dos-en-cuir-de-buffle
    Business sac à dos en cuir de buffle
    À partir de 239,95
    Choisissez une option...
    Liefde voor Porsche

    Klassieke Porsches moeten met kennis, kunde en liefde onderhouden worden. Vrijwel elke dag van de week zijn er in de inpandige werkplaats monteurs aan de slag met de mooiste Porsches. Zij delen hun passie voor het merk met oprichter Albert Westerman, die de overtuiging heeft dat elke auto uit de State of Art Porsche Collection altijd direct moet kunnen starten en zo moet kunnen wegrijden. De monteurs voeren reparaties uit, zijn bezig met restauratiewerkzaamheden en prepareren de auto's voor komende races.

    Legends

    Dutch Racing Legends

    Carel Godin de Beaufort, Ben Pon en Gijs van Lennep zijn Nederlandse Race coureurs die eind jaren ‘60 en de jaren ‘70 furore maakten...

    Lees meer
    races

    The most wonderful races in the world

    Er zijn een aantal klassiekers die tot de meest indrukwekkende aller races worden gerekend...

    Lees meer
    miglia

    State of Art & Mille Miglia

    State of Art heeft een sterke band met ‘La Corsa più Bella del Mondo’, de Mille Miglia. Een steeds wisselend team van…

    Lees meer
    The most wonderful races in the world

    Er zijn een aantal klassiekers die tot de meest indrukwekkende aller races worden gerekend. Deze klassiekers zijn rijk aan historie, glorieuze overwinningen en bloedstollende anekdotes. State of Art houdt ze niet alleen in ere, maar met een steeds wisselend team gaat State of Art jaarlijks voor het herbeleven van deze grootse klassieke races. Een aantal deelnemers keert vaker terug, waaronder de onvolprezen Nederlandse race-iconen Gijs van Lennep en Jan Lammers. Maar ook een prominent als Jan Peter Balkenende heeft de afgelopen jaren voor het State of Art-team gereden. Bij deze races worden natuurlijk de auto’s uit de State of Art Classic Porsche Collection ingezet. Als je het beste uit deze klassieke Porsches wilt halen, dan moeten ze in topconditie zijn en blijven. Er rijdt daarom een toegewijd serviceteam mee die de auto’s onderhouden en prepareren tijdens de race.


    Na afloop van elke race komt er bij de deelnemers steevast hetzelfde uit de mond: wat een fantastische ervaring. Van vier beroemde klassiekers wordt dit over de hele wereld gezegd, al vele jaren. Hier vindt u meer over deze beroemde klassiekers.

    Familie Westerman

    Al jarenlang heeft de familie Westerman oog voor kwaliteit en mode. Al in 1936 startte Albert Westerman Sr. samen met zijn zus een breiatelier. In het atelier van 200 m² produceerden zij lange tijd zeer succesvol gebreide babykleding. Albert Westerman Jr. kwam na de HBS op zijn 22e (1965) in dienst bij Tricotagefabriek Albert Westerman, zoals het bedrijf op dat moment heette. Hij volgde tegelijkertijd een opleiding aan de Hogere Textiel School. Tien jaar later zou hij zijn vader opvolgen als algemeen directeur. Vanaf dat moment leidde hij het familiebedrijf, dat in de jaren 80 de naam Albert Westerman Groep kreeg.

    Bent u voor 1980 geboren, dan is de kans groot dat u ooit een gebreid kledingstuk gedragen heeft van de familie Westerman. Er werden van 1936 tot aan 1980 in totaal meer dan 40.000.000 babykleertjes geproduceerd. De productie en verkoop van kleding is Albert Westerman Jr. dan ook met de paplepel ingegeven. 

    Sinds 1936 lag de nadruk van het breiatelier van de familie Westerman op babykleding. Het familiebedrijf kreeg midden jaren 80 de naam Albert Westerman Groep en de hoofdactiviteit van de organisatie veranderde. Meer concurrentie, andere stoffen als badstof en minder geboorten zorgden ervoor dat het roer om moest. Albert Westerman wist een opkomende markt aan te boren met de productie van onder andere pullovers. Vanaf 1987 werden deze modellen uitgebracht onder drie eigen merken, State of Art, Collumn en Tender(grass). Toen het bedrijf minder zelf ging produceren en meer ging distribueren, werd uiteindelijk gekozen om met het sterkste merk verder te gaan: State of Art. Niet toevallig is dit ook het merk waarin de classic-carspassie van Albert Westerman het meest tot uitdrukking komt. In 1994 opende de eerste State of Art-shop zijn deuren in Almelo.

    Jaarlijks ontwikkelt State of Art acht collecties kleding voor mensen met een actieve lifestyle. De passie voor stijlvolle modern-classicskleding in combinatie met de klassieke autosport valt al jaren in de smaak en de liefde voor klassiekers zit in de genen van het merk verankerd. Met sportieve, eigentijdse en comfortabele mode blijft State of Art ook de vele komende jaren nog ‘a statement of style’.

     

    Over State of Art

    • Showrooms in Lichtenvoorde en Antwerpen
    • 42 brandstores
    • Tal van shop-in-shop locaties
    • Meer dan 600 officiële dealers
    • Officiële webshop

    Verschillende stijlen voor verschillende momenten

    ONTDEK ONZE COLLECTIES

    New CollectionState of Art
    Autumn / winter collection 2019
    Ontdek de collectie
    Modern ClassicsModern Classics
    State of Art Modern Classics
    Ontdek de collectie
    State of Art Racing
    State of Art Racing
    Ontdek de collectie
    SEO teksten

    De nieuwe Winter 2019 collectie van State of Art is nu verkrijgbaar. De items in deze levering, waaronder truien, vesten en jassen, zijn in warme, rijke en tijdloze kleuren beschikbaar. Denk hierbij aan groen, blauw, bruin en lavendel. De winter kan koud zijn, maar is goed te weerstaan met één van de items uit deze nieuwe Winter 2019 collectie.


    Back to top